Christian Hägglund

Titel: VD, Jur. kand.
Utbildning: Jur. kand. Stockholms universitet
E-post: christian.hagglund@stance.se
Telefon: 076 541 00 00
Språk: Svenska, engelska och finska
Områden: Fastighetsrätt, Arbetsrätt, Avtal

Kort om Christian

Sedan årsskiftet 2019/20 är jag ny VD på Stance Juristbyrå. De föregående 2,5 åren har jag ägnat åt att skola om mig till gymnasielärare (med juridik som ämne) och arbeta på en gymnasieskola söder om Stockholm. I och med min återkomst till Stance Juristbyrå påbörjar jag min tredje sejour på byrån, och att få göra det med fokus inte bara på att bistå mina klienter med juridisk rådgivning utan också på att utveckla byrån, mina medarbetare och de tjänster vi tillhandahåller är väldigt spännande.

Alltsedan jag tog examen från Stockholms universitet år 2010 har jag arbetat med tvistelösning med särskilt fokus på bostadsjuridiska frågor. Jag har företrätt bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningar, hyresgäster och hyresvärdar, köpare och säljare, företag och privatpersoner såväl utanför som i domstol.

Under min notarietjänstgöring och genom alla de rättsprocesser jag varit involverad i som ombud har jag en förtrogenhet med processrätten, men också med fördelarna av att verka för samförståndslösningar i alla de fall det är möjligt. Som anställd på juristfirma har jag haft särskilt fokus på just dessa pragmatiska lösningar för klientens bästa, medan fokus som notarie låg på rättssäkerhet och det juridiskt korrekta. Dessa två perspektiv tjänar mig väl i rollen som ombud eftersom jag har förmågan att hjälpa min klient på bästa sätt såväl utanför som i domstol.

CV
2010 Jur.kand. Stockholms universitet
2010-11 Jurist Juristjouren (nuvarande Stance Juristbyrå)
2011-13 Notarie Alingsås tingsrätt
2013-14 Jurist Hallqvist&Jansson Bostadsjuristerna
2014-17 Jurist Stance Juristbyrå
2017-19 Lärarstudier, arbete på gymnasieskola
2020- VD och jurist Stance Juristbyrå

Du kan anlita Christian genom att boka tid hos oss. Skriv i ärendebeskrivningen att du vill anlita Christian Hägglund.

Fyll i formuläret så ringer vi upp dig

GDPR